Preskočiť na obsah

Staňte sa partnerom Aktívnej školy

Národné športové centrum a Školský šport organizovali počas predchádzajúcich dvoch víkendov vzdelávacie aktivity, ktoré boli určené pre pedagogických zamestnancov.

V dňoch 4. – 6. novembra sme zavítali na východ Slovenska, kde sme vo vynovených priestoroch areálu ZŠ T. J. Moussona v Michalovciach a v priľahlých športoviskách zorganizovali inovačné vzdelávanie „Inovatívne outdoorové aktivity vo vyučovacom procese a vo voľnočasových aktivitách”.

Počasie síce nebolo ideálne, avšak program vzdelávania to nenarušilo a v réžii skúsených lektorov na zážitkovú pedagogiku – Slavomíra Pačutu a Veroniky Spišákovej, si z neho účastníci odniesli veľa nových informácií a príkladov, ktoré budú môcť využiť vo svojej pedagogickej praxi.

Reakcie po vzdelávaní boli veľmi pozitívne: 
“Dnes sme vyučovaciu hodinu etickej výchovy prepojili s pohybovými aktivitami zo školenia. Informovala som aj vedenie v zborovni, ako skvelo bolo na vzdelávaní,” zhodnotenie pedagogičky J.N.

Tešíme sa, že účastníci nám posielajú takéto pozitívne ohlasy a veríme, že im vzdelávania pomôžu a budú ich aj naďalej inšpirovať k ďalšiemu profesijnému rozvoju.

V dňoch 11. – 13. novembra sme zorganizovali vzdelávací program „Moderné trendy športovej hry florbal vo výchovno-vzdelávacom procese TŠV a vo voľnočasových aktivitách”, v priestoroch FF UMB v Banskej Bystrici na KTVŠ.

Výberom lokality sme chceli dať priestor na vzdelávanie učiteľom, vychovávateľom a školským trénerom najmä zo stredného Slovenska. Pri organizovaní vzdelávania sme spolupracovali so Slovenským zväzom floorbalu. Práve ich lektori – Dárius Siheľský a Patrik Pelegrin, mali pre účastníkov vzdelávania pripravený program na vysokej úrovni. Počas troch dní sa venovali teoretickým prednáškam, ale aj praktickým ukážkam metodiky nácviku tejto dynamickej športovej hry, ktorá si na Slovensku získava stále viac priaznivcov. O súťaže vo florbale je medzi žiakmi veľký záujem, aj preto padla voľba zrealizovať inovačné vzdelávanie v danom športe. Po naplnení vzdelávacieho programu v jeho závere mali účastníci priestor ukázať, čo sa naučili a každý predviedol realizáciu nácviku florbalových zručností.

Po absolvovaní prezenčnej časti vzdelávania čaká účastníkov vzdelávania ešte vypracovanie dištančných úloh a záverečná prezentácia pred trojčlennou skúšobnou komisiou, po ktorej absolventi vzdelávania získajú osvedčenie o absolvovaní inovačného vzdelávania.

Úlohou inovačných vzdelávaní je prehlbovanie, rozširovanie a inovácia profesijných kompetencií potrebných na výkon činnosti pedagógov v rámci celého Slovenska.

Ďakujeme za účasť a tešíme sa na ďalšie vzdelávania, ktoré nás čakajú v budúcom kalendárnom roku.

Facebook
Email
Print